2 Mart 2009 Pazartesi

josef stalin maymun ordusu asker isci insan-maymun-human-ape maymunların ordusu

Eski Sovyetler Birliği liderlerinden Josef Stalin'in akıllara durguluk verici planı İtalyan La Repubblica gazetesinde yer aldı. Habere göre Stalin, 1920'li yıllarda ülkesi için hizmet edecek "maymun adamlardan" oluşan bir ordu yapmak için kolları sıvadı. Stalin bu projeyi dönemin ünlü bilim adamı Ilia Ivanov'un önüne getirdi. Stalin, Ivanov'dan "maymun ve insanın farklı genetik özelliklerini" alarak savaş için süper bir tür üretmesini istedi. Asla acıkmayacak, susamayacak, soğuk iklim koşullarına dayanabilecek, çok güçlü ve asıl önemlisi zeka seviyesi düşük bir tür... Bu olaydan haberdar olan Amerika Ivanov'u tehdit etmeye başlıyor. İki türün genetik haritasının uyuşmadığını geç fark eden bilim adamı da deneylerin başarısız olduğunu söyleyerek çalışmadan vazgeçti. Böylece dünya "Maymunlar Cehennemi" isimli filmin bir benzerini yaşamaktan kurtuldu.
***
`aciya dayanikli, yenilmeyen, ne yemek yedigini onemsemeyen` savas makineleri istiyordu. Bu `melez irk` demiryolu ve maden gibi agir is kosullarinda hic yorulmadan ve emirlere karsi gelmeden calisacakti. Bu amacla 1926`da, Ilia Ivanov adli bir bilimadamina `yari maymun-yari insan` askerler ve isciler gelistirmesi icin emir verdi. Stalin`den bu gunun parasiyla 2 milyon dolar alan bilimadami, Karadeniz kiyisindaki Suchumi kentinde bir laboratuvar kurdu.
ABD duyunca rafa kalkti
Fransa`daki Pastor Enstitusu`nden de yardim alan Ivanov, Bati Afrika`daki Gine`de disi ve erkek maymun toplamak icin calismalara basladi. Bilimadami once erkek maymunlardan aldigi spermleri, Afrikali ve Rus gonullu kadinlari hamile birakmak icin kullandi. Sonuc alamayinca bu kez, disi maymunlarin rahmine insan spermleri enjekte edildi. Ancak bu yontemden de sonuc cikmadi. Ivanov son olarak zengin bir Kubali kadindan deneyler icin kendi yetistirdigi maymunlari kullanmak icin izin istedi. New York Times gazetesi bu projeyi dunyaya duyurunca, sonunda proje rafa kaldirildi. Harcadigi paralarin bosa gitmesi nedeniyle Ivanov, 5 hapis cezasi aldi. Sonra da Kazakistan`a surgune gonderildi. 1932`de yasamini yitirdi.
BBB(Basından)

3 yorum:

  1. STALINDEN BEKLENMEYECEK BIR HAREKET

    YanıtlaSil
  2. stlin ALLAHtanda korkmazmıydı

    YanıtlaSil
  3. stalini karalamak için ne yapacaklarını şaşırmışlar

    YanıtlaSil

Yorumlarınız editör onayında geçince yayınlanır.