28 Aralık 2008 Pazar

israil filistin hamas kan goz yasi katliam soykirim (göz yaşı)


Başlık yazmakta zorlandık bir kelime tüm olup biteni anlatmakta kifayetsiz kalıyordu.
Suçlu kim? Bu soru üzerine hepiniz bize çok kızmışsınızdır size göre tek suçlu var oda İSRAİL. Bu görünen kısım madalyonun birde öteki yüzü var. Hamas 2 gündür 200 katyuşa roketini İsrail topraklarına atmıştır.

Filistin'in gazze şeridine hakim olam Hamas yönetimi, İsrail'le 6 aydır süren ateşkes anlaşması imzalamıştı. İsrail başbakanı ehud olmert kendi topraklarına yapılacak herhangi bir saldırıya hemen yanıt vereceklerini baştan ilan etmişlerdi. HAMAS bunu önemsemeyip roket saldırıları devam etmişti. İsrail meşru savunma hakkını kötüye kullandı. 100 TON patlayıcı kullanıldı. 225 insanın ölümüyle senaryo devam etti. Ölü sayısı elbette artacak ama bir hatırlatma yapmakta fayda var ölenlerin 160'ı hamas militanı diğerleride kuşkusuz yardım ve yataklık yapan bu terör örgütünün içinde bulunan şahıslar. Bizim bu savaşa göz yaşı etiketini yapıştırmamızın tek nedeni ölen 18 yaş altı çocuklar. Onlar teröre yardım ve yataklık yapan anne ve babalarının kurbanı oldular. Halkını ölüme sürükleyen Hamas'ın feda ettiği santraç taşları oldular.

İsrail'de ''sen bana nasıl roket atarsın roket öyle atılmaz böyle atılır'' mantığıyla intikamcı yönünü bir kez daha bütün dünyaya gösterdi. İsrail de 10 filistin'li çocuk ölse yol kazası olur ama bir israil'li ölse Filistin'li teröristlerin yaptığı insanlık dışı bir eylem olarak sunulur. İran yardım gemilerini yola çıkardı gemilerde 12 doktor ve tonlarca gıda bulunduğu iddaa ediliyor. 12 güne Gazze'ye ulaşacakmış.

Sonuç ne ?

İŞTE MANŞETLER
Hürriye '' Füzeli katliam''
Milliyet ''Dünya dondu kaldı''
Sabah ''Füzeler adres sormadı''
Posta ''Katliam''
Cumhuriyet ''Ortadoğu yine kana bulandı''
Zaman ''İsrail gazze'de katliam yaptı''
Takvim ''İsrail vahşeti''


BBE

1 yorum:

Yorumlarınız editör onayında geçince yayınlanır.