18 Şubat 2009 Çarşamba

ardesir hasanpur mossad iran israil ABD nükleer uranyum infaz


‘İranlı nükleerciyi MOSSAD öldürdü’İngiliz ve İsrail basınında yer alan habere göre, 2007’de ölen İranlı bilim adamı Ardeşir Hasanpur’un katili MOSSAD
***
Gizemli ölüm
İSRAİL gazetesi Haaretz’in internet sitesindeki habere göre, İngiliz Daily Telegraph’ın Batılı istihbaratçılara dayandırdığı haberde, bilim adamı Ardeşir Hasanpur’un gizemli ölümünün arkasında İsrail istihbarat örgütü bulunuyor.
Sorumlu İsrail
UZMANLAR, İran ve Avrupa’daki uranyum zenginleştirme ve nükleer malzeme tedarik etme sürecindeki önemli şahsiyetlerin ölümlerinden de, Tahran’ı teknik yeteneklerden yoksun bırakmak isteyen İsrail’in sorumlu olduğunu ileri sürdü.
ABD de İsrail’i destekliyor
Başta Cumhurbaşkanı Ahmedinecad olmak üzere tüm İranlılar’ın büyük önem verdiği nükleer çalışmalar, en çok bölge ülkesi İsrail’i rahatsız ediyor. İran’ın nükleer başarısını engellemeye çalışan İsrail’e ABD destek veriyor.
*BASINDAN
***
Ardeşir Hasanpur'un katili mossad'tır. İran hükümeti bu gerçeği biliyor ve yapacakları hiçbir şey yok. Daha doğrusu birşey var oda şimdilik susmak. Evet mossad iranlı bilim adamlarını öldürüyor. Bunu bil veya bilme. Bütün ülke liderleri bu suikastın gerçekleşeceğini biliyorlardı ayrıca bildiklerini bununla sınırlandırmak aptallık olur. Onlar susmayıda bileceklerdi. Müdahale etme yetkileri ve güçleri yoktu.Bazı liderler var ki bu infaz onların destekleriyle gerçekleşti.
Erdoğan,Sarkozy,Bush,Merkel,Jan Peter /örnekler çoğaltılabilir.Bu isimlerin çoğu infazın başarıyla tamamlanmasından dolayı mutluydu.
***
Tel Aviv’in temel hedefinin, her ne pahasına olursa olsun, bitirici vuruş için uygun konjonktür oluşuncaya kadar Tahran’ın nükleer programının sonuca ulaşmasını ertelemek olduğunu belirten Amerikan ve Avrupalı istihbarat kaynakları, İsrail’in bu amaçla, İran’ın nükleer programının ilerlemesini yavaşlatmaya veya sabotajlar yoluyla bir süreliğine durdurmaya çalıştığını ifade ettiler. Daily Telegraph’a bilgi veren İran’da bulunmuş eski bir CIA mensubu, “İsrail, İran’ın nükleer programını öyle yöntemlerle yavaşlatıyor ki, İranlılar bile bunun farkına varmıyor” dedi. Özel istihbarat kuruluşu Stratfor’un analisti Reva Bhalla da, İsrail’in örtülü savaşla İran’ın nükleer programında önemli görev üstlenenleri devredışı bıraktığını, ayrıca nükleer malzeme tedarik zincirini sabote ettiğini açıkladı. İsrail Gizli Servisi’nin (Mossad), İran’ın İsfahan uranyum zenginleştirme tesisinde görevli üst düzey nükleer fizikçi Ardeşir Hasanpur’un 2007’de ölmesinden sorumlu olduğu kaydedildi. İranlı bilim adamının gazdan zehirlendiği belirtilmişti. Mossad’ın İran’ın nükleer programında alet, teçhizat ve uranyum temininde çalışan görevlileri de hedef aldığını kaydeden kaynaklar, böylelikle Tahran’ın teknik becerilerinin minimize edildiğini vurguladılar. İsrail’in paravan şirketler aracılığıyla da, İran’ın satın alma ağına girerek önce Tahran’ın istediği cihazları teslim edip güvenini kazandığı, ancak ardından da işe yaramayan hatalı cihazlar verdiği kaydedildi.
*BBE

4 yorum:

  1. seni seviyorum mossad

    YanıtlaSil
  2. IRAN GUN GELECEK ABD ILE ISRAILIN KABUSU OLACAK GORECEKSINIZ IRAN BUTUN MUSLUMANLARI KURTARACAK

    YanıtlaSil
  3. mOSSAD hAYRANIYIM dÜNYANIN EN BABA iSTİHBARAT öRGÜTÜDÜR. öNÜNDE bÜTÜN mÜSLÜMANLAR dİZ çÖKMELİ

    YanıtlaSil
  4. Müslümanlar sadece ve sadece Allah'ın önünde diz çöker..Diz çökenler ise bizden değildir bu böyle biline...
    Sen Mossad hayranı ol ajansimit,ama bu Mossadın umrunda değil biliyor musun?? ;)) çakma ajan :P

    YanıtlaSil

Yorumlarınız editör onayında geçince yayınlanır.